Návštěva Jihočeského kraje

19. července 2023

Prezident republiky Petr Pavel s manželkou Evou Pavlovou navštívili ve dnech 18. a 19. července 2023 Jihočeský kraj.

Prezident republiky Petr Pavel s manželkou Evou zahájili dvoudenní návštěvu Jihočeského kraje ve firmě Koh-i-noor. Prezidenta Pavla v úterý čekala prohlídka Letiště Planá, sportovní aktivity a benefiční představení na otáčivém hledišti v Českém Krumlově, jehož výtěžek je určen pro centrum Arpida.  

Prezidentský pár se druhý den programu návštěvy Jižních Čech, podíval například na Zámek Český Krumlov, Pašijové divadlo v Hořicích na Šumavě a setkal se se starosty Lipenska v Černé v Pošumaví. 

Včera prezident Petr Pavel se ženou Evou po jednání na Krajském úřadě navštívil Letiště Planá, které se bude otevírat na začátku srpna. Odpoledne zamířil na Kleť, kde si po pěším výstupu prohlédl observatoř. Úterní program zakončil benefičním představením na Otáčivém hledišti v Českém Krumlově na podporu centra Arpida.

Prezident Petr Pavel s manželkou Evou zakončili výjezd do Jižních Čech se záchranáři na vodní nádrži Lipno. Návštěva v Dolní Vltavici měla upozornit na význam práce dobrovolníků, prevence a vzdělávání.

V průběhu druhého dne návštěvy Jižních Čech prezident s manželkou Evou navštívili Černou v Pošumaví, kde jednali se starosty Lipenska mimo jiné o dopadech turistického ruchu v okolí Lipna. Prohlédli si také Zámek Český Krumlov a Pašijové divadlo v Hořicích na Šumavě.

 

 Fotogalerii naleznete zde.

Kabinet manželky prezidenta republiky